Page 1 of 1

How do I boot to runlevel 3 (cli only?)

PostPosted: Mon Apr 12, 2010 2:26 pm
by carillonator
I changed my /etc/inittab to run gdm on runlevel 5, but it's not working. I can't for the life of me figure out how to boot into runlevel 3 to fix this.

I can get to the ok prompt just fine---now what?

thanks!!

Re: How do I boot to runlevel 3 (cli only?)

PostPosted: Mon Apr 12, 2010 5:22 pm
by ektoric
I haven't tried this yet myself, so please experiment carefully:
http://wiki.laptop.org/go/Forth_Lesson_13#Text_editing

Re: How do I boot to runlevel 3 (cli only?)

PostPosted: Tue Apr 13, 2010 1:57 am
by carillonator
good idea, but unfortunately no emacs there. and no apparent way to mount the filesystem either.

I can't believe no one knows how to boot to a command line only.

Re: How do I boot to runlevel 3 (cli only?)

PostPosted: Tue Apr 13, 2010 5:06 am
by ektoric
In that section, it also talks about nvread, nvedit, nvwrite (again, I have not tried this. attempt at your own risk).

On the other hand, something that I have done very successfully is to boot to USB & SD. I have installed an http://wiki.laptop.org/go/OS_images_for_USB_disks and used that to boot. I then mount the flash and edit at will. good luck!